Pasteuriseren venietigt alle levende enzymen in het sap.

Het nadeel van verhitten is dat ook goede eigenschappen van het sap verloren gaan. Ongeveer de helft van alle aanwezige vitaminen wordt vernietigd door de verhitting die nodig is voor het pasteuriseren. De enzymen in voedsel zijn nog gevoeliger en gaan dood vanaf een temperatuur van 50 graden Celcius.  Dit betekent dus dat je de voedingswaarde van een liter sap terugbrengt tot 25-30% van wat er oorspronkelijk inzat. Het lang staan op het schap van de supermarkt doet hier alleen maar meer afbreuk aan af. Het is ‘dood’ sap.

Een ander nadeel van sappen uit pak is dat ze soms zijn gemaakt van geconcentreerd sap. Geconcentreerd sap is vers sap dat wordt ingekookt tot ongeveer 85% van het vrucht-water is verdampt. Dat is goedkoper en makkelijker te verschepen vanuit Brazilie of zuid Spanje. Met ook de helft van het originele vruchtwater verwijderd, mag je raden hoeveel van de vitaminen en enzymen er nu overblijven in je sinaasappelsap uit pak. Niet bijster voedzaam, drink voor je goede gezondheid daarom vers levend sap, slow juice!

Zelfs de ‘Versgeperst’ labels in het koelvak van de supermarkt zijn licht gepasteuriseerde dranken.

Vind jij sappen uit pak ook heerlijk om te drinken? Lekker is het wel, maar wil je je fitter en beter voelen na het drinken van een glas sap? Drink dan levend sap zodat jij de levende enzymen binnenkrijgt

Maar.... neem nou niet alles van ons aan. Je kunt je eigen beslissing maken! Wil je de Versapers 30 dagen gratis op proef en ons dan laten weten of je je beter voelt. Klik dan op de link aan de zijkant van deze pagina..