Groentesap maken
Groentesap maken? De groentesap trend is in volle gang. En dan bedoelen we niet de voorverpakte flessen uit de supermarkt, maar het zelfgemaakte sap van groente, kruiden en eventueel wat noten of een vleugje fruit. Dat groenten super gezond zijn, is algemeen bekend, maar lukt het ons allemaal om de aanbevolen hoeveelheid van minimaal 300 gram en bij voorkeur 500 gram per persoon per dag te consumeren? Verse biologische groenten zitten boordevol mineralen, vezels en vitamines. De positieve werking op de gezondheid is al in diverse onderzoeken aangetoond, waarbij specifieke groenten zoals broccoli en boerenkool wellicht wel de kroon spannen. Het probleem is dat het consumeren van bovenstaande hoeveelheden in rauwe vorm vrijwel niet haalbaar is. Maar er is een oplossing! Met een Versapers Slowjuicer maak je de meest waanzinnige groentecreaties, van groentesap, tot soep, tot spreads, tot vegan burgertjes.
Groentesap maken? Groentesap maak je met een slowjuicer!
Eigenlijk is de enige sapmachine waar je lekker groentesap mee maakt een slowjuicer. Laten we het uitleggen: een slowjuicer perst op een koude en langzame manier al het sap uit groente, fruit en kruiden. Je duwt het sap met de persschroef door de zeef. Dit levert fluweelzacht sap, met een ultieme smaak, op. Je proeft de ingrediënten. Van munt tot gember, van venkel tot een rood heet pepertje. De structuur van het sap en de smaaksensaties zijn heel lastig te verkrijgen met andere sapmachines. Bovendien houd je droog pulp over, dat je kunt gebruiken voor andere bereidingen. Groentesap maken met een slowjuicer? Bekijk ons aanbod slowjuicers.
Groentesap uit een slowjuicer is van hoge kwaliteit
Door de koude en langzame persing (rond de 40-70 toeren per minuut), blijven vitamines en mineralen behouden. Blenders en sapcentrifuges slaan het fruit en groente op hoge snelheid (ca 16.000 toeren), waarbij je niet alleen de vitamines, mineralen, enzymen aantast, maar ook zuurstof bij het sap slaat, waardoor dit gaat oxideren. Je herkent dit aan de lagen die in het sap ontstaan als je het even laat staan. Sap uit de slowjuicer is van hoge kwaliteit en tot 48 uur houdbaar in de koelkast.
Naast groentesap, ook groentesoep!
Met een slowjuicer kun je veel meer gezonde bereidingen maken dan groentesap. Wat dacht je van verse bietensoep, gazpacho, tomaten of aspergesoep? Met de overgebleven pulp kun je bovendien nog verder kokerellen en heerlijke bereidingen maken. Je verwerkt de droge pulp in carrot cake, muffins, spreads, omeletjes of pannenkoeken. Groentesoep of groentesap maken doe je eenvoudig met onze slowjuicer.
Groentesap van hoge kwaliteit boordevol voedingsstoffen!
Bij een slowjuicer gaat het om de hoogwaardige voedingsstoffen die je op een eenvoudige én heerlijke manier kunt consumeren. Probeer maar eens 100 gram rauwe boerenkool te eten, dat lukt niet. Met een slowjuicer pers je de boerenkool, waarbij je in combinatie met bijvoorbeeld appel, venkel en citroen en heerlijke sap krijgt, boordevol vitamines en mineralen. Dit gaat je niet lukken met en blender of sapcentrifuge, laat staan in een stamppotje! Dus wil je groentesap maken? Ontdek de voordelen van een slowjuicer!