Blender of slowjuicer - Versapers

blender of slowjuicer

een blender of slowjuicer

Blender of slowjuicer?

Het verschil tussen een blender, vacuüm blender, sapcentrifuge en slowjuicer

Onze klanten stellen ons vaak de vraag wat het verschil is tussen een blender of slowjuicer of sapcentrifuge. Laten we het uitleggen: een slowjuicer perst op een rustige en langzame manier al het sap uit groente, fruit en kruiden. Van zacht blad tot harde knol. Met uitzondering van vruchten als banaan, ananas, avocado en bijvoorbeeld sinaasappel kun je het fruit met schil en al in de slowjuicer persen. Je maakt hierbij optimaal gebruik van de vitamines die vlak onder de schil zitten. Het sap is soms bij kruiden meer een extract omdat er zoveel smaak en pit geconcentreerd in zit.

 

Blender of slowjuicer

Fluweelzacht sap met een slowjuicer

Van het fruit in combinatie met groente en kruiden maak je fluweelzacht sap, met een ultieme smaak. Je proeft de ingrediënten: van munt tot gember, van venkel tot een rood heet pepertje. Deze smaaksensaties zijn heel lastig te verkrijgen met andere sapmachines. Blender of slowjuicer? Kies voor een slowjuicer als je gaat voor makkelijk drinkbaar sap. Denk eens na over een vacuümblender als je echt liever een smoothie vol met vezels wil maken. 

 

Slowjuicer: Erg gezond!, Vacuümblender: De beste keus!

Naast het culinaire voordeel is er echter ook een groot gezondheidsaspect wat mee kan wegen in jouw keuze om voor een slowjuicer te kiezen in plaats van een gewone blender of sapcentrifuge.

 Door de koude en langzame persing (rond de 40-70 toeren per minuut), blijven vitamines en mineralen behouden. Blenders en sapcentrifuges slaan het fruit en groente op hoge snelheid (ca 16.000 toeren), waarbij je niet alleen de vitamines, mineralen en enzymen aantast, maar ook zuurstof bij het sap slaat. Waardoor dit gaat oxideren. Je herkent dit aan de lagen die in het sap ontstaan als je het even laat staan. Sap uit de slowjuicer is van hoge kwaliteit en tot 48 uur houdbaar in de koelkast. Met de komst van de vacuümblender haal je alle negatieve aspecten van een normale blender weg. Het is een uitkomst want je behoud alle vezel, hebt nagenoeg geen oxidatie en hitte meer die vrijkomt. Je ziet en proeft dat aan het resultaat. Zeker als je bijvoorbeeld zaden of noten in een blender maalt, koekt dat altijd aan en wordt het warm. Niet in de Vacublend van Versapers. Het resultaat is een droog en los poeder.

 

Slowjuicer: Hoogwaardige voedingsstoffen

Nog een verschil tussen de slowjuicer en sapcentrifuge is dat het pulp uit de slowjuicer vele malen droger is dan uit de hoge snelheid sapmachine. Pulp uit een slowjuicer kun je nog verwerken in bijv. carrot cake, muffins, spreads of pannenkoeken. Dus sta je voor de keuze voor een blender of slowjuicer? Kies dan voor een slowjuicer! 

 

En hoe zit het dan met de vezels? Gaan die niet verloren? Het antwoord is nee. De slowjuicer geeft zeker wel vezels mee in het sap. En bovendien: de restpulp hoef je niet weg te gooien..je kunt het zeker nog gebruiken zoals bovenstaand beschreven. Vacuum Blender of slowjuicer? Met een slowjuicer proef je intense smaak, met de Vacublend maak je de meest compacte smoothie! 

 

Bij een slowjuicer gaat het om de hoogwaardige voedingsstoffen die je op een eenvoudige én heerlijke manier kunt consumeren. Probeer maar eens 100 gram rauwe boerenkool te eten. Dat lukt niet! Met een slowjuicer pers je de boerenkool, waarbij je in combinatie met bijvoorbeeld appel, venkel en citroen een heerlijke sap krijgt. Boordevol vitamines en mineralen. Dit gaat je niet lukken met een blender of sapcentrifuge. Laat staan in een stamppotje!

 

Vacuüm Blender of slowjuicer? Onze conclusie!

Vanuit onze optiek kan een Vacuüm blender prima naast een slowjuicer werken. Gebruik deze voor toepassingen als smoothies met kwark, griekse yoghurt, ijs, rauwe cacao, zaden etcetera. Je zult in de blender altijd een ietwat flauwere/zachtere smaak krijgen dan met een slowjuicer. Het is dan ook prima om ingredienten toe te voegen en mixen die je met de Slowjuicer weer niet kan maken. Zelf gebruiken we ze allebei nu we ook zo enthousiast zijn geworden over de Vacublend.